Nova svetovna prvaka v PŠD NLP

V zadnjem, prazničnem vikendu oktobra se je v Italijo odpravila številna odprava slovenskih plesalcev. Del odprave so bili tudi litijski plesalci Špela, Jaka, Jaša, Pia in Ala ter Maša in Anja. V spremstvu Tadeja in Katjuše Premk so slovenske barve 30. in 31. oktobra zastopali na Svetovnem prvenstvu v street dance showu. Plesalci so našo državo zastopali na odru, pomembno vlogo na svetovnem prvenstvu pa sta imela tudi Tadej Premk, ki je bil vodja slovenske reprezentance ter Nataša Lovše Pepelnak, ki je bila del panela mednarodnih sodnikov.

Rezultati naših plesalcev so bili več kot odlični. Špela Polesnik je v kategoriji street dance show solo deklice končala na 11. mestu, Jaka Polesnik si je med street dance show mladinci priplesal odlično 4. mesto, Jaša Končar pa je v isti kategoriji postal NOVI SVETOVNI PRVAK!

V starejši mladinski kategoriji sta se predstavili tudi Ala Cvetežar in Pia Štrus, ki sta si priplesali 4. mesto, prav tako sta si 4. mesto v članski kategoriji med dvojicami zagotovili tudi Maša Štrus in Anja Gorta. Poleg nastopa med dvojicami pa si je Anja Gorta v konkurenci solo starejših mladink priplesala še naziv SVETOVNE PRVAKINJE!

Iskrene čestitke Anji in Jaši, kot tudi vsem ostalim tekmovalcem! Ponosni smo prav na vse rezultate in plesalcem želimo še veliko uspehov!

V zadnjih dveh mesecih letošnjega leta pa ne bomo počivali, pripravljamo namreč malce drugačno plesno predstavo. V kolikor bodo razmere dopuščale, bo za ogled prav vsem ljubiteljem plesa na voljo konec meseca decembra. Se že veselimo!

 

Jaka Polesnik in Jaša Končar

Jaka si je priplesal 4. mesto, Jaša Končar pa je postal nov Svetovni prvak

Anja Gorta

Svetovna prvakinja v kategoriji Street dance show mladinke 2