CICI 1: Raziskujemo gibanje skozi naravo, rastlinski in stvarni svet ter z različnimi pravljicami, izštevankami in pesmicami. Poudarek je na kreativnosti in ustvarjalnosti otrok samih in s pomočjo učitelja. Skozi gibanje se telo krepi, ostaja prožno, razvija dinamiko, orientacijo telesa in prostora, otroci razvijejo smisel za ritem in sprostitev. Z nastopi na novoletni in zaključni prireditvi očaramo gledalce, mi pa se navajamo na oder in nastopanje.

CICI 2: je skupina, v kateri je poudarek na nadgradnji in poglobitvi gibanja. Kratke koreografije učitelja, otrok samih ali povezava obojega, pozitivno učinkujejo na motoriko, samozavest, telesno držo, zavedanje in obvladovanje telesa, zbranost, razvoj domišljije in ustvarjalnosti. Plesni tečaj ponuja zdrav življenjski slog ter odnos do telesa in sveta, v katerem živimo. Združuje in povezuje tako v dvorani, kot tudi izven nje. Nastopamo na prireditvah društva.

POP: Tečaj je namenjen vsem otrokom od 6 do 9 let, ki se želite enkrat tedensko razmigati, uživati v ritmih popularne glasbe, se družiti z vrstniki in se spoznati z različnimi plesnimi zvrstmi. Plesali bomo hip hop, jazz in street plese, naučeno pa predstavili na novoletni in zaključni produkciji.

HIP HOP je plesna zvrst, ki navdušuje mlade in tiste, ki so mladi po srcu. Če znaš plesati, si kul, imaš stil in moč. V zadnjih letih se je hip hop kot plesna zvsrt močno razvil. Zajema vedno več plesnih stilov – od old schoola do new styla, z mešanico latino ritmov, disca, housa in streeta.

OTROCI: Skupina, kjer se učimo osnov hip hopa. Sodelujemo na plesnih revijah JSKD, na novoletni in zaključni produkciji. V tej skupini se otroci prvič spoznajo s tekmovanji in se preizkusijo na tekmovalnem odru.

HIP HOP mladinci: Tekmovalna skupina, ki ima za seboj že kar nekaj uspešnih sezon: finalne uvrstitve na državnem prvenstvu in odlične polfinalne na evropskih in svetovnih prvenstvih v hip hopu. Lahko plešeš v formaciji (8-24 plesalcev), se preizkusiš v mali skupini, dvojici ali kot solist. Plesati v skupini, ki v plesu diha kot eno, je res super!

HIP HOP člani: Je nadaljevanje, izpopolnjevanje plesne zvrsti. Je zavedanje, da je ples stil življenja, ki ga živiš. Skupina ti daje možnost, da znanje nadgradiš in se samozavestno spoprimeš s tekmovanji in nastopi.

JAZZ: Na jazzu se seznanimo z elementi iz različnih jazz stilov. Vključeni so tudi koraki drugih plesnih zvrsti. Plesalci pridobivajo kontrolo nad telesom in znanje, ki ga bodo uporabili pri nadaljnjem plesnem izobraževanju. Treningi se pričnejo z ogrevalnimi in razteznimi vajami, v sredini nadaljujejo z vajami za moč in stabilnost telesa, nadaljujejo z urjenjem v različnih plesnih elementih čez prostor ter zaključijo s koreografijo in sproščanjem. Usvojeno zanje predstavimo na plesnih produkcijah, revijah in tekmovanjih.

ŠPF – Šolski plesni festival
ŠPF je namenjen vsem učencem in učenkam od 4. do 9. razreda, ki želijo sodelovati in tekmovati v treh plesnih zvrsteh (hip hop, pop, latino). Na vajah, ki potekajo enkrat tedensko, se poleg predpisanih koreografij spoznamo tudi z osnovnim plesnim ogrevanjem, poglabljamo znanje o tehniki različnih plesnih zvrsti, se naučimo javnega nastopanja, primernega tekmovalnega obnašanja in se ob plesu zabavamo ter sprostimo. Namenjen je vsem, ki zaradi drugih dejavnosti nimajo veliko časa, jim predstavlja sprostitev in užitek